سامانه پدافندی "بهمن"، قاتل کروزهای متجاوز

ارتش  

پایگاه مردمی ارتش جمهوری اسلامی ایران:

سامانه پدافندی

 
 
 پایگاه مردمی ارتش :سامانه پدافندی 57 میلیمتری "بهمن" که اخیرا توسط سازمان جهاد خودکفایی نزاجا به صورت خودکششی درآمده؛ ضمن قابلیت درگیری با انواع بالگردها و جنگنده ها قادر است موشک‌های کروز غیرقابل ردیابی را در ارتفاع پست مورد انهدام قرار دهد.
 

به گزارش پایگاه مردمی ارتشبه نقل از  خبرنگار  دفاعی امنیتی دفاع پرس، یکی از مهمترین وظایف ذاتی نیروی زمینی ایجاد پوشش هوایی امن در ارتفاع کم برای نیروهای پیاده در صحنه رزم است، تا با کمترین تلفات به پیشروی خود در عمق خاک دشمن ادامه دهند، نیروی زمینی ارتش چندی پیش در همین راستا از دستاورد جدید خود با نام سامانه پدافندی57 میلیمتری "بهمن" رونمایی کرد.

مدل روسی این سامانه پدافندی که در ارتفاع پست کابرد دارد پیش از این بر روی خودروهای زرهی منصوب بود و به همین دلیل قدرت سنگین آتش آن موجب اختلال در برخی سیستم‌ها شده و از طرفی فشار ناشی از شلیک پی در پی صدماتی را به این سامانه وارد می‌ساخت و پایداری و استقرار آن را در زمان شلیک با مشکل مواجه می‌کرد. از اینرو نیروی زمینی با تعبیه مدل جدید این سامانه بر روی خودروهای سنگین (تریلی) و ایجاد جک‌های هیدرولیکی در چهار طرف آن، توانست تا حدود بسیار زیادی این نواقص را برطرف کرد. 


توپ 57 میلیمتری منصوب بر خودروی زرهی

با تغییراتی که در مدل جدید سامانه بهمن 57 صورت گرفته است این سامانه پدافندی قابلیت جابه جایی سریع و اسکان بهتر با استفاده از دو جک قوی در کناره‌ها و انتها، این سامانه را به یک سامانه خودکششی موثر و تعیین کننده در صحنه نبرد تبدیل کرده است.

*سامانه بهمن 57 با قابلیت درگیری با انواع بالگردها و جنگنده بمب‌افکن‌های متخاصم

براساس این گزارش سامانه پدافندی بهمن 57 قادر به درگیری با انواع بالگردها است و با قدرت آتش سنگینی که ایجاد می کند، می‌تواند جنگنده بمب افکن‌های دشمن را در ارتفاع پست مورد اصابت قرار دهد. همچنین این سامانه به‌طور ویژه قابلیت درگیری و مقابله با انواع موشک‌های کروز زمینی و دریایی را که بدلیل پرواز در ارتفاع کم از چشم رادارهای مخفی می‌ماند را دارا است.

 



* قابلیت مقابله با کروزهای رادار گریز در ارتفاع پست

اگرچه سالها از ساخت و بکارگیری این سامانه پدافندی می گذرد، اما این سامانه‌ها همچنان در شبکه یکپارچه پدافندی کشورهای مختلف حضور دارند، یکی از دلایلی که باعث ماندگاری این نوع سامانه‌های دفاعی  در چرخه پدافندی شده است، قابلیت مقابله با کروزهای رادار گریز است که در ارتفاعی بین 10 الی 30 متر پرواز می کنند.

امیر «حسام‌الدین عباسپور» فرمانده گروه 99 پدافند نیروی زمینی ارتش چندی پیش در گفت‌وگویی خبرنگار دفاع پرس؛ از اتصال انواع توپهای پدافندی این نیرو به سامانه‌های راداری شبکه یکپارچه پدافند هوایی خبر داد که این موضوع بر قابلیت های این سامانه ها در شناسایی، رهگیری و انهدام اهداف می‌افزاید.

* بهره گیری ازسیستم‌های راداری و اپتیکی در سامانه پدافندی "بهمن"

این سامانه دولول که در ارتش های دنیا با این نام اختصاری zsu57 شناخته می شود با بهره گیری از رادار برد موثر جزو با سابقه‌ترین سامانه‌های پدافندی محسوب شده، به طوری که در جنگ تحمیلی عراق علیه ایران نیز از سوی دو طرف مورد استفاده قرار می‌گرفت. و با توجه به برد مناسب، نواخت تیر بالا و بهره‌گیری از رادار برای ردیابی اهداف، توان ایجاد آتش مؤثر، هنوز هم در شبکه دفاع هوایی کشور مشغول به خدمت است.
 


 نمایشگر سامانه کنترل آتش توپ در حالیکه روی هدف قفل کرده است

سرعت خروج گلوله از لوله این سلاح حدود 1000 متر بر ثانیه است و این سامانه علاوه بر رادار برای هدایت سلاح از یک سامانه اپتیکی نیز بهره می برد. همچنین قدرت نواخت تیر پایدار این توپ بهینه شده شلیک 120 گلوله در دقیقه است که با توجه به کالیبر آن مقادیر قابل توجهی برای این سلاح محسوب می‌شود.


 

* پیشینه تاریخی بهره‌گیری از سامانه 57 میلیمتری در بلوک شرق

اولین مدل این سامانه در سال 1951 طراحی و در 1955 در ارتش روسیه وارد خدمت شد و برای نخستین بار نیز در رژه سال 1957 ارتش سرخ در مسکو مشاهده گردید . این سامانه در خطوط مقدم لشگرهای تانک و موتوریزه ارتش شوروی سابق مشغول به خدمت شد اما بعدها توسط سامانه موثرتر و پیشرفته تر ZSU-23-4 جایگزین گردید.
 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:



  • یکتا گستر
  • قالب بلاگفا